У току је писање кратких прича и поезије које млади књижевни аутори припремају за конкурс за кратку причу и песму. У међувремену, организаторке из Удружења “Ризница речи”, Радица Смиљковић и Дана Ћирић су за њих припремиле низ занимљивих и инспиративних садржаја. Најпре ће, 4. маја у Седмој београдској гимназији организовати занимљиву радионицу уз подршку бубњара, инструменталисте Горана Љубоје Трута. Ритмичност у поезији ће увежбавати уз музички ритам и своје текстове читати уз музичку пратњу. Ова вежба ће им помоћи да побољшају ритмичност у стиховима, и да унапреде вештине презентације свог књижевног стваралаштва.
Књижевни сусрет са Гораном Хаџи-Боричићем, професором српског језика и књижевности, аутором књиге “Проговори да те видим” из едиције популарна лингвистика, заказан је за 11. мај у 18:30, у Библиотеци “Бранко Миљковић”. Аутор ће младе на шармантан и духовит начин провести кроз  одговоре на питање “Шта твој говор говори о теби?”. Пролећно освежење текстовима даће боравак и писање у природи и планирана посета Астрономској опсерваторији на Звездари 17. маја, а последње две радионице писања ће бити одржане у Библиотеци “Бранко Миљковић”, 23. и 31. маја.
У плану је и ћаскање у књижевној башти са дугогодишњом чланицом жирија за оцену радова на конкурсу за кратку причу и песму на Звездaријади, Даницом Вукићевић, добитницом “Нинове” награде за роман “Унутрашње море”.
Своје кратке приче и песме, млади могу да доставе на адресу riznicareci@gmail.com Свечана додела награда најуспешнијим ауторима на Конкурсу за кратку причу и поезију 2022/2023 биће организована после 20. јуна.